De lijstenmakerij uit Hoogeveen!

Olieverf, acrylverf, aquarelverf

Olieverf

Olieverf is een verfsoort, waarmee zowel dekkend als transparant gewerkt kan worden. In olieverf kan zowel nat-in-nat gewerkt worden (kleuren worden zowel op het palet als op het doek gemengd), gelaagd (na droging van de vorige laag) en als glaceren (in zeer dunne transparante lagen) gewerkt worden. Karakteristiek voor olieverf is het zichtbaar blijven van de penseelstreek. Klik hier voor meer technische achtergrond informatie.

Acrylverf

Acrylverf is een sneldrogende verf op basis van 100% acrylaat (een kunststofdispersie). Met acrylverf kan bij dun opbrengen en/of in verdunning met water een aquareleffect verkregen worden. Meestal wordt acrylverf echter dik aangebracht en lijkt het resultaat sterk op dat van olieverf. Veel kunstschilders prefereren acrylverf omdat acrylverf veel sneller droogt dan olieverf en vrijwel reukloos is.

Golden Open Acrylics - Golden Fluids

Aquarelverf

Aquarelverf is een transparante verf op basis van Arabische gom. Aquarelleren is een techniek waarbij de verf al dan niet verdund met water op speciaal aquarelpapier wordt aangebracht. De verf bestaat o.a. uit zuivere pigmenten en Arabische gom die zorgt voor de hechting van de pigmenten op het papier. Aquarelverf is, in tegenstelling tot plakkaatverf, altijd transparant.


Cobra watervermengbare olieverf

Cobra is een Artists' quality olieverf die watervermengbaar is. Om het mengen van olie en water mogelijk te maken heb je een toevoeging nodig die er als een soort intermediair voor zorgt dat een stabiel mengsel ontstaat van kleine oliedruppeltjes in water.'
Het assortiment bestaat uit 70 krachtige transparante, halftransparante, halfdekkende en dekkende kleuren. Allemaal hebben ze de hoogste graad van lichtechtheid (+++) en bij museumomstandigheden blijven ze minimaal 100 jaar onveranderd.
In het assortiment bevinden zich 32 monogepigmenteerde kleuren (kleuren waarin maar een pigment wordt gebruikt, zodat bij het mengen mooie zuivere kleuren ontstaan). Ook zijn er tien kleuren op basis van zeer exclusieve pigmenten - zoals de cadmiums, kobalten en chroomoxiden - en een bijzonder transparantoxydrood of -geel

Lees ook eens het verslag van Chris Herenius over watervermengbare olieverf.